4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Omgekeerde bietentaart met oude kaas

Omgekeerde bietentaart met oude kaas

ingrediënten


15 min
4 personen
25 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

50 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram rode bieten

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in. Snijd de bieten in partjes van 1 cm en schep ze om met de olie en azijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verdeel de bietenpartjes over de bodem van de ovenschaal. Dek de bieten af met het bladerdeeg. Stop het deeg tussen de biet en rand van de ovenschaal goed in.
  • 3 Klop het ei los. Bestrijk het deeg dun met ei. Bestrooi met de tijm.
  • 4 Bak de taart in de oven in 25 min. goudgeel en gaar. Rasp de kaas.
  • 5 Laat de taart uit de oven 5 min. rusten. Leg er een bord op en keer ze samen. Verwijder de vorm. Bestrooi de bietentaart met de rucola en kaas.

bereidingstip

Bestrijk het deeg met 2 el pesto of tapenade voordat je het op de bieten legt. Of besprenkel de taart met extra olijfolie en balsamicoazijn om het een Italiaans tintje te geven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 387 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 11 gram