1 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Omelet met tonijn, crème fraîche & veldsla

Omelet met tonijn, crème fraîche & veldsla

ingrediënten


15 min
1 personen
25 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

80 gram tonijn op olie

dit product is niet beschikbaar

1 blikje linzen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels Provençaalse kruiden
150 gram soepgroenten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de eieren los met de crème fraîche, 1 el water, peper en zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak een omelet van het eimengsel. Houd afgedekt warm.
  • 2 Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de soepgroente met de Provençaalse kruiden 3 min. op een middelhoge stand. Voeg de linzen en tonijn met de olie toe en verwarm al omscheppend mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Leg de omelet op een bord, schep de vulling erop en klap dubbel. Serveer met de veldsla.

bereidingstip

Voeg voor een extra rijke omelet 50 g verkruimelde feta toe en laat voor een vegetarische variant de tonijn vervolgens weg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 676 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 36 gram