4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, ontbijt
home recepten Omelet met groene asperge

Omelet met groene asperge

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

250 gram groene asperges
250 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram Hollandse geitenkaas

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de eieren los met een de melk, room of crème fraîche en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 2 Snijd de kort gekookte groene of witte asperges in kleine stukjes en schep ze samen met de geitenkaas door het ei.
  • 3 Verwarm de olie of vloeibaar bakproduct in een grote koekenpan en giet het mengsel erin.
  • 4 Laat op middelhoge stand met het deksel op de pan garen.
  • 5 Draai de omelet met behulp van het deksel om en bak de andere kant nog een paar minuten.
  • 6 Snijd de omelet in punten. Lekker met geroosterd brood en boter.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 17 gram