gemiddeld
35 min.
klein gerecht, bijgerecht
home recepten Olijvenbroodjes met tzatziki

Olijvenbroodjes met tzatziki

ingrediënten


35 min
1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grof zeezout
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram volle yoghurt
400 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng voor de broodjes het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en 1 theelepel zout en kneed tot een samenhangend deeg.
  • 2 Meng de rozemarijn en olijven erdoor, verdeel in 8 stukken en duw tot platte broodjes van circa 10 cm Ø.
  • 3 Verhit een grillpan op een hoge stand en gril de broodjes in circa 5 minuten aan beide kanten goudbruin en knapperig. Besprenkel met de olijfolie en grof zeezout. Serveer de olijvenbroodjes met de tzatziki.

wijnadvies

De tzatziki bij dit recept houdt van de zuren van Pirovano Pinot Grigio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 8 gram