gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, klein gerecht/amuse
home recepten Olijven-borrelbrood

Olijven-borrelbrood

ingrediënten


20 min
1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

225 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram havermout

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

  • 1 Maal de havermout in een keukenmachine of blender tot meel en meng het bakpoeder erdoor.
  • 2 Schep het meel in een kom, giet de bouillon erbij en voeg de eieren toe.
  • 3 Mix tot een glad beslag en schep de olijven, pecorino en kruiden erdoor.
  • 4 Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier.
  • 5 Giet het beslag in de vorm en bak in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Neem uit de oven, laat iets afkoelen en snijd het borrelbrood in plakken.

bereidingstip

Vervang de havermout door bloem of volkorenmeel. . Serveer met pesto of boter met Italiaanse kruiden en knoflook. . Minder tijd? Maak een borrelbrood van een kruislings ingesneden (vloer)brood. Vul de inkepingen met mozzarella en pesto of tomatentapenade. Gratineer circa 10 minuten in de oven (200°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram