- 1 Kneed het gehakt met de olijven, de kappertjes, de sjalot, de knoflook, zout en peper en verdeel in 8 delen.
- 2 Steek in elk deel gehakt een blokje kaas en rol er 8 balletjes ter grootte van een een walnoot, van.
- 3 Strooi wat paneermeel op een bord en rol de balletjes erdoor. Verhit de olie en boter in een braadpan en bak hierin de balletjes in circa 6 minuten rondom gaar en bruin. Lekker met knoflookmayonaise.
- 4 Strooi wat paneermeel op een bord en rol de balletjes erdoor. Verhit de olie en boter in een braadpan en bak hierin de balletjes in circa 6 minuten rondom gaar en bruin.
- 5 Lekker met knoflookmayonaise.
wijnadvies
Heerlijke balletjes, nóg lekkerder met wit van Terrazzano Verdicchio of de wat stevigere Carlomagno Grillo-Chardonnay. Ook rosé schuift graag aan, Qué Mas bijvoorbeeld. Licht en lichtgekoeld rood laat zich ook prima schenken: Villa Mondi Bardolino , I Am Pinot Noir of Hoop Huis Droe Rooi.