4 personen
eenvoudig
20 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, tussengerecht
home recepten Olijf-gehaktballetjes met kaas

Olijf-gehaktballetjes met kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

30 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

4 groene olijven

dit product is niet beschikbaar

10 zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

150 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed het gehakt met de olijven, de kappertjes, de sjalot, de knoflook, zout en peper en verdeel in 8 delen.
  • 2 Steek in elk deel gehakt een blokje kaas en rol er 8 balletjes ter grootte van een een walnoot, van.
  • 3 Strooi wat paneermeel op een bord en rol de balletjes erdoor. Verhit de olie en boter in een braadpan en bak hierin de balletjes in circa 6 minuten rondom gaar en bruin. Lekker met knoflookmayonaise.
  • 4 Strooi wat paneermeel op een bord en rol de balletjes erdoor. Verhit de olie en boter in een braadpan en bak hierin de balletjes in circa 6 minuten rondom gaar en bruin.
  • 5 Lekker met knoflookmayonaise.

wijnadvies

Heerlijke balletjes, nóg lekkerder met wit van Terrazzano Verdicchio of de wat stevigere Carlomagno Grillo-Chardonnay. Ook rosé schuift graag aan, Qué Mas bijvoorbeeld. Licht en lichtgekoeld rood laat zich ook prima schenken: Villa Mondi Bardolino , I Am Pinot Noir of Hoop Huis Droe Rooi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 10 gram