- 1 Begin met de vanillesaus. Schenk de melk en slagroom in een steelpan. Schraap met een mes het vanillemerg uit het stokje, voeg samen met het stokje toe aan de melk en laat 10 minuten pruttelen.
- 2 Roer de maizena los met 1 eetlepel water. Klop de eidooiers met de maizena en de suiker tot een schuimig geheel. Neem het vanillestokje uit de pan.
- 3 Schenk vervolgens al roerend een dun straaltje van het melkmengsel bij het eimengsel. Blijf de melk langzaam toevoegen en blijf roeren tot de saus gebonden is.
- 4 Klop voor de wentelteefjes de melk, eieren, suiker en kaneel door elkaar. Wentel de plakken oliebol vervolgens door dit eimengsel.
- 5 Verhit een koekenpan met boter op een middelhoge stand en bak de oliebollen-wentelteefjes rondom goudbruin. Serveer met de vanillesaus. Lekker met vers fruit.
bereidingstip
Heb je nog wat vanillesaus van dit recept over? Deze saus smaakt ook heerlijk bij appeltaart of over chocoladevla.
wijnadvies
Bij oliebollen schenk je het liefste een zoete bubbel. In dit geval de Gran Espanoso Cava Demi Sec.