4 personen
gemiddeld
25 min.
brunch, ontbijt
home recepten Oeufs en cocotte met champignons en spekjes

Oeufs en cocotte met champignons en spekjes

ingrediënten


25 min
4 personen
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën brood

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

50 gram magere spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 (ramequin)bakjes

4 eenpersoons ovenschaaltjes

braadslede

grote ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes knapperig. Voeg de champignons toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg de peterselie toe.
  • 2 Schep in elk schaaltje wat van het paddenstoelenmengsel en 1 eetlepel crème fraîche. Bestrooi met peper en eventueel zout. Breek steeds voorzichtig 1 ei erboven.
  • 3 Zet de schaaltjes in een braadslede. Giet kokend water naast de schaaltjes, tot ze voor de helft onder staan. Bak de eitjes 5-8 minuten in de oven, afhankelijk van de gewenste gaarheid van de dooier.
  • 4 Rooster de sneetjes brood goudbruin en bestrijk ze met de boter. Snijd het brood in repen en serveer bij de eierpotjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate