- 1 Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui met de knoflook en rode peper 1 min. Voeg de boemboe toe en bak 2 min. mee.
- 2 Voeg de oesterzwammen toe en bak nog 5 min. Schenk de kokosmelk met 100 ml water langs de rand in de pan. Breng tegen de kook.
- 3 Draai de warmtebron laag en stoof de rendang met het deksel op de pan 40 min.
- 4 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in 8 min. gaar. Giet de bonen af en schud ze om met de pinda’s.
- 5 Schep de rijst met de rendang op 4 borden. Serveer met de pindaboontjes.
bereidingstip
Boemboe is een nat kruidenmengsel, ideaal als basis voor een stoofgerecht. De boemboe voor vlees bevat geen vlees en vis en is perfect voor een rendang zonder vlees.. Wil je het iets goedkoper? Je kunt de helft van de oesterzwammen prima vervangen door champignons!