4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Oesterzwamrendang met pindaboontjes

Oesterzwamrendang met pindaboontjes

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram pinda’s

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

300 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

85 gram boemboe voor rendang
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui met de knoflook en rode peper 1 min. Voeg de boemboe toe en bak 2 min. mee.
  • 2 Voeg de oesterzwammen toe en bak nog 5 min. Schenk de kokosmelk met 100 ml water langs de rand in de pan. Breng tegen de kook.
  • 3 Draai de warmtebron laag en stoof de rendang met het deksel op de pan 40 min.
  • 4 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in 8 min. gaar. Giet de bonen af en schud ze om met de pinda’s.
  • 5 Schep de rijst met de rendang op 4 borden. Serveer met de pindaboontjes.

bereidingstip

Boemboe is een nat kruidenmengsel, ideaal als basis voor een stoofgerecht. De boemboe voor vlees bevat geen vlees en vis en is perfect voor een rendang zonder vlees.. Wil je het iets goedkoper? Je kunt de helft van de oesterzwammen prima vervangen door champignons!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 648 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 21 gram