- 1 Meng de knoflook met 2 eetlepels olijfolie, citroensap, oregano, zout en peper in een kom. Schep de kipreepjes erdoor en laat rusten.
- 2 Kook de spruiten in circa 5 minuten beetgaar in water met zout. Giet ze af en schep de kikkererwten erdoor.
- 3 Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 4 Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de spruiten en kikkererwten een paar minuten tot ze licht verkleurd zijn. Schep de koriander erdoor.
- 5 Verhit een tweede koekenpan en roerbak hierin de kip in circa 5 minuten bruin. Giet een paar eetlepels water in de pan en roer de aanbaksels los.
- 6 Schep de rijst op borden en verdeel de spruitjes en kip erover. Besprenkel met de jus uit de pan en bestrooi met nog wat koriander.
bereidingstip
In plaats van notenrijst kun je voor dit recept natuurlijk ook witte rijst gebruiken.