6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Notenpannenkoek met koekkruiden en roomvulling

Notenpannenkoek met koekkruiden en roomvulling

ingrediënten


30 min
6 personen
kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram ongezouten gemengde noten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

100 gram ricotta
2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de bloem met een snufje zout en de melk tot een glad beslag. Klop de eieren en koekkruiden erdoorheen. Laat even rusten.
  • 2 Klop intussen de slagroom stijf met de poedersuiker. Roer de ricotta los met de honing en schep de slagroom rustig erdoorheen. Dek af en laat opstijven in de koelkast.
  • 3 Schep de noten door het beslag.
  • 4 Verwarm steeds een beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak 12 pannenkoekjes. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.
  • 5 Verdeel de roomvulling over de pannenkoekjes en rol ze op of vouw ze dicht. Bestrooi licht met poedersuiker vermengd met een snufje kaneelpoeder.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr