8 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, tussendoortje, brunch
home recepten Noten-dadelbrood

Noten-dadelbrood

ingrediënten


15 min
8 personen
200 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

125 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

350 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

55 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

55 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde appels
100 gram dadels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Hak de helft van de noten grof, laat de rest heel. Vet het cakeblik in. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Zeef het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg de bruine suiker en koekkruiden toe.
  • 3 Klop het ei los en schep dit door de bloem. Roer er zoveel karnemelk door dat een vrij dik beslag ontstaat, vergelijkbaar met dat van cakebeslag.
  • 4 Meng dadels, appels en noten door het beslag. Schep het beslag in de vorm, schud het glad en trek er met de steel van een houten lepel in de lengte in het midden een groef in.
  • 5 Zet de vorm middenin de oven en bak het brood in 50-60 minuten gaar en donkerbruin. Het brood is gaar wanneer een bakpen of breinaald, die u er insteekt, er droog uit komt.

wijnadvies

Verrukkelijk met een glaasje cream sherry!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 9 gram