4 personen
eenvoudig
10 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Noedelsoep met shiitakes en rosbief

Noedelsoep met shiitakes en rosbief

ingrediënten


10 min
4 personen
4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram rosbief (vleeswaren)

dit product is niet beschikbaar

300 gram mie

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oestersaus

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

200 gram shiitakes
1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 pot runderbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leng de pot bouillon met water aan tot 1 liter en breng in een pan aan de kook. Verhit intussen de olie in een koekenpan en roerbak hierin de shiitakes en paprika 1 minuut op een hoge stand. Voeg samen met de oestersaus en gember toe aan de bouillon.
  • 2 Knijp de mienestjes tussen de handen kapot en voeg toe aan de bouillon. Laat afgedekt circa 5 minuten garen op een lage stand.
  • 3 Verdeel de rosbief over 4 kommen en schenk de noedelsoep erop. Bestrooi met de bosui en serveer direct.

bereidingstip

Vervang de shiitakes in dit recept door kastanjechampignons.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 25 gram