4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Nasi goreng met garnalen en varkensvlees

Nasi goreng met garnalen en varkensvlees

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels ketjap manis
300 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

theelepel trassi
theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

theelepel laospoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar

250 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ui en spekreepjes 4 minuten. Voeg de knoflook en alle specerijen toe en fruit nog 1 minuut.
  • 2 Voeg de sambal en kool toe en roerbak een paar minuten tot de kool iets geslonken is. Voeg de gekookte rijst en ketjap toe en roerbak tot de rijst goed gebakken is.
  • 3 Voeg in de laatste minuut de garnalen toe. Deze nasi goreng met garnalen is lekker met bosui, een gebakken ei, extra sambal, gebakken uitjes en kroepoek.

bereidingstip

Eet deze nasi zo of serveer als onderdeel van een rijsttafel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 22 gram