4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Nasi goreng in garnalenomelet

Nasi goreng in garnalenomelet

ingrediënten


30 min
4 personen
10 gram bieslook

dit product is niet beschikbaar

100 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 bakje boemboe voor nasi goreng

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

450 gram nasigroenten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Kook de rijst en laat afkoelen. Klop de eieren los met de ketjap. Bak telkens met een 1/2 eetlepel van de olie 4 dunne omeletten van de eieren in een grote koekenpan. Leg op een bord en houd warm onder folie.
  • 2 Snijd het pepertje uit de nasigroenten in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en hak fijn.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een wok en bak hierin de knoflook, ui, gember en peper een paar minuten. Voeg de rest van de groenten toe en roerbak nog circa 3 minuten.
  • 4 Schep de rijst bij de groenten en bak deze enkele minuten mee. Voeg de boemboe en 4 eetlepels water toe en schep alles goed door.
  • 5 Leg de omeletten op borden. Schep een paar flinke lepels nasi in het midden van de omeletten en vouw ze als pakketjes dicht.
  • 6 Verdeel de garnalen erover en bestrooi met de bieslook. Serveer de rest van de nasi er apart bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 25 gram