- 1 Pureer de sjalot met het citroengras, de gember, knoflook, trassi (garnalenpasta) en rode peper tot een pasta (boemboe).
- 2 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de kip in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met zout en peper en snijd het vlees in stukjes.
- 3 Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak hierin de boemboe circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de rijst toe en roerbak 3 minuten op een hoge stand. Schep de losgeklopte eieren in een kuiltje in de rijst erbij, laat iets stollen en maak met een spatel fijn. Schep met de kip en ketjap door de rijst.
- 4 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de eieren. Serveer de nasi goreng met de uitjes, komkommer, tomaten en gebakken eieren.
bereidingstip
Minder tijd? Kies dan voor dit recept voor een kuipje boemboe voor nasi goreng en gebruik een nasi groentepakket.. Liever vegetarisch? Vervang de kip door plantaardige roerbakreepjes.