4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Napolitaanse karbonade met ovengedroogde tomaten

Napolitaanse karbonade met ovengedroogde tomaten

ingrediënten


30 min
4 personen
6 basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

4 schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 stukje citroenschil

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse munt

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram romatomaten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng 2 eetlepels olie met de knoflook, oregano, laurier, citroenschil en wijn.
  • 2 Wentel de karbonades in dit mengsel en laat circa 1 uur marineren.
  • 3 Neem de karbonades uit de marinade (bewaar de marinade) en dep ze droog.
  • 4 Bestrooi het vlees rondom met zout en peper.
  • 5 Verhit de rest van de olie en bak hierin de karbonades om en om bruin.
  • 6 Neem ze uit de pan en roer de tomatenpuree los in de warme pan.
  • 7 Giet de marinade erbij, verwijder de citroenschil, roer de aanbaksels los en kook de saus enkele minuten in.
  • 8 Voeg 400 gram van de gedroogde tomaten en de kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Leg de karbonades in deze saus en warm nog enkele minuten mee.
  • 10 Garneer met basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 30 gram