- 1 Veeg de paddenstoelen schoon. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de portobello’s op middelhoge stand 2-3 minuten per kant. Leg de laatste 2 minuten de kaas in de hoed van de portobello’s en laat de kaas smelten.
- 2 Bestrijk de snijkanten van de broodjes met olijfolie en rooster ze in een hete koekenpan. Verdeel de crème fraîche over de broodjes met daarop de uitgelekte en drooggedepte venkel.
- 3 Leg de paddenstoelen erop en verdeel de rucola en peterselie erover. Zet de bovenste broodhelften erop en steek eventueel vast met een prikker.
bereidingstip
Vervang de poedersuiker in dit recept door honing.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Serveer bij deze mushroom sliders een volle, rijke Australische Stoney Creek Chardonnay-Sémillon met de smaak van abrikozen, citrus en vanille.