eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Munt-basilicumpesto

Munt-basilicumpesto

ingrediënten


20 min
4 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Pureer ze met de knoflook, basilicum- en muntblaadjes terwijl je de olijfolie in een straaltje toevoegt.
  • 2 Schep de Parmezaanse kaas erdoor en breng verder op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep de pesto in een schone pot of serveer direct.

bereidingstip

Vervang de basilicum door rucola of jonge boerenkoolbladeren.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1735 kcal
vet 168 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 36 gram