gemiddeld
15 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Muffins met sjalotten en oude kaas

Muffins met sjalotten en oude kaas

ingrediënten


15 min
300 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

75 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

1 snufje nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 snufje komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

4 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

300 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinbakblik

12 papieren cupcakevormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie en fruit de sjalotten in circa 4 minuten zacht en lichtbruin.
  • 2 Zeef het bakmeel met het bakpoeder en een snufje zout. Schep de specerijen, een snuf versgemalen peper en kaas erdoor.
  • 3 Klop in een andere kom de eieren los met de melk en schep de sjalotten erdoor. Giet dit bij de droge ingrediënten en schep vlug en losjes door elkaar. Het beslag moet onregelmatig blijven zodat het straks mooi luchtig bakt.
  • 4 Verdeel de muffinvormpjes over de muffinbakvorm, verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 20-30 minuten goudbruin in de oven.
  • 5 Laat afkoelen tot lauwwarm en serveer ze bij de soep of als tussendoortje.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 6 gram