4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Mosselen in mango-kokossaus

Mosselen in mango-kokossaus

ingrediënten


30 min
4 personen
2 kilogram mosselen

dit product is niet beschikbaar

2 mango's

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gele currypasta

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 stengels citroengras
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Voeg 100 ml kokosmelk, de kurkuma en circa 400 ml water toe aan de rijst tot het water net iets hoger staat dan de rijst. Kook de rijst gaar.
  • 2 Verhit intussen de olie en bak hierin de sjalotten op een hoge stand goudbruin. Voeg de gember en het citroengras toe en roerbak nog 2 minuten langer. Voeg de knoflook toe en bak ½ minuut mee. Voeg de currypasta toe en bak 2 minuten.
  • 3 Voeg de steeltjes van de koriander en de mangoblokjes toe en bak 1 minuut. Voeg de rest van de kokosmelk toe en pureer de saus glad.
  • 4 Spoel de mosselen, sorteer en voeg de gesloten mosselen toe. Roer kort door. Kook afgedekt circa 5 minuten op een lage tot middelhoge stand, tot de mosselen gaar en open zijn. Verwijder de mosselen met een gesloten schelp.
  • 5 Schep de rijst op borden en verdeel de mosselen met de saus erover. Bestrooi met de korianderblaadjes.

bereidingstip

Vervang in dit recept citroengras door 1 theelepel citroenrasp.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 820 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 27 gram