4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Mosselen arrabbiata

Mosselen arrabbiata

ingrediënten


20 min
4 personen
bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 kilogram mosselen

dit product is niet beschikbaar

1 glas droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

snufje chilipepervlokken
2 kleine gedroogde chilipepers
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

50 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een grote pan waar een deksel op past.
  • 2 Fruit hierin de sjalot circa 4 minuten op een lage stand en voeg de pancetta, knoflook, pepertjes en laurier toe.
  • 3 Fruit 1 minuut en roer de tomatenpuree, tomatenblokjes en witte wijn erdoor.
  • 4 Laat op een hoge stand enkele minuten koken.
  • 5 Verwijder de mosselen die na een tik tegen het werkvlak niet goed sluiten en schep de goede mosselen door de saus.
  • 6 Leg het deksel op de pan en stoom de mosselen circa 10 minuten op middelhoge stand tot ze opengaan.
  • 7 Voeg de peterselie toe en schep de mosselen goed om.

bereidingstip

Lekker met spaghetti.

wijnadvies

Ana Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland is verfrissend en dorstlessend bij deze pikante mosselen


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 21 gram