- 1 Kook de rijst. Meng de biefreepjes goed met 4 eetlepels maizena, zodat elk reepje bedekt is met een laagje maizena.
- 2 Verhit de olie en bak hierin de reepjes in kleine porties, zodat ze een mooie kleur krijgen. Schep het vlees uit de pan en bak de gember en knoflook een halve minuut in het bakvet.
- 3 Voeg de sojasaus, basterdsuiker en 80-100 ml water toe en kook de saus circa 2 minuten op middelhoge stand.
- 4 Voeg de biefreepjes toe en kook tot de saus is ingedikt. Voeg eventueel nog 1 eetlepel maizena toe als de saus niet dik genoeg is.
- 5 Bestrooi het vlees met de bosui en serveer op de rijst.
bereidingstip
Breid dit gerecht uit met extra groente. Zo is geroerbakte wortel met gember en sesam een goede combi bij de smaken van dit oosterse vleesgerecht.
wijnadvies
Bij dit gerecht met biefstuk kies je voor spicy rood, zoals Indomita Varietal Cabernet Sauvignon uit Chili.