gemiddeld
15 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Mokka-cupcakes met chocolade

Mokka-cupcakes met chocolade

ingrediënten


15 min
100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels oploskoffiepoeder voor espresso

dit product is niet beschikbaar

zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Bestuif de 12 holtes van de muffinvorm met bakmeel. Los het koffiepoeder op in 2 eetlepels warm water. Klop met een elektrische mixer de boter met de suiker een paar minuten op een hoge stand luchtig. Klop de koffie en een snufje zout door het beslag en klop dan een voor een de eieren erdoor.
  • 2 Voeg in gedeeltes het bakmeel toe en klop nog enkele minuten op een lagere stand. Schep als laatste de chocolade door het beslag en giet het beslag in de vorm. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Laat afkoelen.

bereidingstip

Garneer de cupcakes naar wens met botercrème, eventueel met levensmiddelenkleurstof.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr