4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Minitaartje met zoete tomaatjes en brie

Minitaartje met zoete tomaatjes en brie

ingrediënten


20 min
4 personen
20 gram geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

100 gram brie

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes hartigetaartdeeg
1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine taartvormpjes

4 muffinbakvormpjes

  • 1 Verwarm de olie en fruit de sjalotjes in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de tomaatjes en suiker toe en roerbak een minuut. Voeg de balsamico toe en laat heel even aan de kook komen. Laat de tomaatjes afkoelen en breng ze op smaak met zout en peper.
  • 2 Laat het deeg ontdooien. Druk de plakjes in kleine ingevette taart- of muffinvormpjes en prik met een vork gaatjes in de bodem.Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 3 Vul de taartvormpjes met de tomaatjes en verdeel hierover de brie. Bestrooi met de amandelen en bak de taartjes in circa 10 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Vanwege de brie gaan we richting Chardonnay. En daar heeft ook de tomaat geen moeite mee: Viña Maipo, Koopmanskloof Fairtrade en Eco Balance Bio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate