gemiddeld
20 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
home recepten Minipizza's met witlof, gorgonzola en parmaham

Minipizza's met witlof, gorgonzola en parmaham

ingrediënten


20 min
1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

100 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

100 gram parmaham

dit product is niet beschikbaar

125 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kookroom

dit product is niet beschikbaar

4 stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar

2 romatomaten

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

2 pizzabodems

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

uitsteekvormpje

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de pizzabodems naast elkaar op een met bloem bestoven werkvlak.
  • 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Schep de tomatenblokjes en witlofblaadjes erdoor en stoof zachtjes 10 minuten.
  • 3 Steek uit de pizzabodems 6 deegrondjes die iets groter zijn dan de holtes van de muffinvorm. Bekleed 6 holtes van de vorm ermee. Vorm een randje aan de bovenkant.
  • 4 Schep de kookroom, zout en peper door het witlofmengsel en verdeel over het deeg. Verdeel de gorgonzola erover en bak de pizza’s circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • 5 Verdeel de plakjes ham in roosjes en leg ze met de rucola vlak voor het serveren op de pizza’s.

bereidingstip

Vervang de romatomaat in dit recept door reepjes zongedroogde tomaat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 18 gram