gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Mini-tarte Tatin met munt-mascarpone

Mini-tarte Tatin met munt-mascarpone

ingrediënten


bestellen
30 min
100 gram suiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.59
40 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.29

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19
1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.95

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.07
4 appels

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.19
3 plakjes diepvriesbladerdeeg

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
125 gram mascarpone

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.29
1 eetlepel poedersuiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.69
125 milliliter slagroom

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.79
1 handje munt

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35

benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de suiker in een koekenpan met dikke bodem en laat op een lage stand smelten tot een goudbruine karamel. Roer vervolgens de boter, het vanillemerg en een snuf zout erdoor. Voeg de appelblokjes toe en bak 5 minuten mee.
  • 2 Snijd intussen elk plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes. Verdeel de appel met de karamel over de 12 holtes van de muffinvorm. Leg in elke holte een plakje deeg op het appelmengsel. Stop de randen goed in en prik met een vork voorzichtig gaatjes in het deeg. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 3 Meng intussen de mascarpone met de poedersuiker. Klop de slagroom stijf en spatel deze door de mascarpone.
  • 4 Neem de muffinvorm uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Keer op een snijplank, schep eventueel achtergebleven stukjes appel uit de vorm en leg op de taartjes. Serveer met een schepje mascarpone en bestrooi met de munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 2 gram