eenvoudig
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Mini-pizzas

Mini-pizzas

ingrediënten


10 min
kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

20 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels groene pesto

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zongedroogd tomaatje

dit product is niet beschikbaar

100 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

100 gram kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram rookkaas
4 eetlepels gekruide tomatensaus
1 rol pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd of steek met een breed glas circa 4 cirkels uit het pizzadeeg en bestrijk met de tomatensaus. Verdeel de kaas erover.
  • 2 Bak de pizza’s in de oven in circa 10 minuten gaar met een goudbruine korst.
  • 3 Verdeel de overige ingrediënten erover. Snijd de pizza’s naar wens in puntjes.

bereidingstip

Als je voor deze mini-pizza's een glas met een wat kleinere doorsnede gebruikt, kun je nog veel meer mini-pizza’s uit een rol pizzadeeg halen. Houd die kleinere pizzaatjes wel goed in de gaten tijdens het bakken in de oven, de dunne rand kan snel verbranden. Varieer met de toppings en deel zo steeds weer een ander borrelhapje uit aan je gasten.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 15 gram