gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Mini-mangopavlova’s met passievrucht

Mini-mangopavlova’s met passievrucht

ingrediënten


30 min
2 passievruchten
1 grote mango

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanillesuiker
100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel azijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 110ºC. Klop de eiwitten luchtig. Voeg beetje bij beetje de suiker toe tot stijve pieken ontstaan en de suiker is opgenomen in de eiwitten. Klop de maizena en azijn erdoor tot alles goed is gemengd.
  • 2 Schep met een lepel 8 hoopjes meringue in een cirkel op de bakplaat. Maak met de lepel een kuiltje in het midden. Droog de pavlova’s circa 1 uur in de oven. Laat daarna in de oven circa 30 minuten afkoelen met de ovendeur open.
  • 3 Klop de mascarpone los met de vanillesuiker. Pureer de helft van de mango en klop dit door het mascarponemengsel. Schep steeds 1 eetlepel van de mascarpone in de meringues en maak een klein kuiltje erin.
  • 4 Lepel de passievruchten uit. Meng het vruchtvlees van de passievruchten met de rest van de mango en verdeel het fruit over de mascarpone. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 110 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 2 gram