- 1 Klop de eieren luchtig los met de melk en wat peper en zout.
- 2 Verhit de boter en bak hierin de omelet.
- 3 Snijd de surimi in kleine stukjes.
- 4 Bereid 1/2 recept loempiavellen (zoek voor het recept op Loempiavellen basisrecept) en snijd ze in vieren.
- 5 Leg in het midden van de loempiavelletjes een stukje omelet met daarop 1 stukje surimi en een paar snippers bosui.
- 6 Bestrijk de deegranden met een beetje olijfolie en vouw de zijkanten over de vulling naar binnen. Rol van onder naar boven op en druk de naad vast.
- 7 Verhit frituurolie en frituur de loempia’s rondom goudbruin.
- 8 Serveer de loempia’s met een lekker dipsausje, zoals sojasaus met gembersiroop, (rijst)azijn, ringetjes bosui en sesam
bereidingstip
Snijd de ingrediënten voor de vulling van een loempia zo klein en fijn mogelijk in blokjes of reepjes. . Mie, rijst, vlees of vis over? Dit kun je prima gebruiken voor een lekkere vulling. . Zorg dat de vulling niet te vochtig wordt. Kook harde groenten kort (blancheren) en laat geroerbakte ingrediënten goed uitlekken. . Laat de vulling voor gebruik altijd helemaal afkoelen. . Dek het deeg goed af voor en tijdens het rollen van de loempia’s zodat het niet uitdroogt en kan gaan scheuren.