6 personen
eenvoudig
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Mini-calzone met champignon en salami

Mini-calzone met champignon en salami

ingrediënten


25 min
6 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

200 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram salami

dit product is niet beschikbaar

12 plakjes hartigetaartdeeg
12 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

uitsteekvormpje

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Laat het bladerdeeg of hartigetaartdeeg ontdooien en steek er zo groot mogelijke cirkels uit.
  • 3 Leg de cirkels op een bakplaat met bakpapier.
  • 4 Snijd de salami in kleine blokjes en bak deze in de olijfolie op een lage stand tot ze knapperig zijn.
  • 5 Voeg de champignons in stukjes toe en roerbak een paar minuten mee.
  • 6 Laat eventueel uitlekken en vervolgens afkoelen.
  • 7 Meng het salami-champignonmengsel met de oregano en een snufje peper of gemalen chilipepervlokken.
  • 8 Schep 1 eetlepel vulling in het midden van elke deegcirkel.
  • 9 Bestrijk de helft van de buitenrand met een kwastje water en vouw het deeg dicht tot een halvemaan.
  • 10 Duw de randen goed op elkaar en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  • 11 Bak de calzones laag in de oven in circa 25 minuten goudbruin.

wijnadvies

Kies voor een heerlijke goed gekoelde Tiresia Prosecco. Wil je wit zonder belletjes, ga dan voor Terrazzano Verdiccho dei Castelli di Jesi of Villa Mondi Soave.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 11 gram