8 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Mini-appelflappen

Mini-appelflappen

ingrediënten


15 min
8 personen
eidooier

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

2 goudrenetten
4 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bladerdeegplakken diagonaal doormidden.
  • 2 Meng alle ingrediënten en leg 1,5 tot 2 eetlepels vulling op iedere bladerdeeg­driehoek. Vouw het driehoekje dicht waardoor er een kleiner pakketje (driehoekje) ontstaat.
  • 3 Bestrijk de randen met eigeel en druk alles goed aan met een vork. Bestrijk de bovenkant ook met eigeel en strooi er wat extra suiker over. Bak de mini-­appelflappen in circa 15 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 2 gram