- 1 Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken. Kook de mie liever iets te kort dan iets te lang, zodat deze nog een bite houdt.
- 2 Verhit de olie in de wok of hapjespan en roerbak hierin de Chinese kool, champignons en de knoflook in een paar minuten beetgaar. Bestrooi met zout en peper.
- 3 Voeg de zalm en garnalen toe en roerbak nog enkele minuten op hoge stand.
- 4 Schep de mie en oestersaus door de roerbak en warm nog een minuut mee.
- 5 Schep als laatste de koriander erdoor en serveer in diepe borden.
bereidingstip
Chinese kool smaakt niet echt naar kool, maar heeft een lichtzoete smaak. Je kunt de kool zowel rauw als gekookt en gewokt eten. Wok eens reepjes Chinese kool in sesamolie en bak ze met wat geperste knoflook beetgaar. Circa 4 minuten later is je bijgerecht klaar.