4 personen
gemiddeld
40 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Mexicaanse tortilla-kippensoep

Mexicaanse tortilla-kippensoep

ingrediënten


40 min
4 personen
4 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blik gepelde tomaat

dit product is niet beschikbaar

komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

groene paprika

dit product is niet beschikbaar

rode paprika

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

grillpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de tortillawraps in dunne repen. Bestrijk de repen met 1 eetlepel olijfolie en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Bestrooi met zout en bak ze in de oven in circa 8 minuten lichtbruin en knapperig.
  • 2 Bestrijk de kip met 1 eetlepel olijfolie en gril in een grillpan in circa 10 minuten rondom gaar en bruin. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan op middelhoge stand en bak hierin de paprikablokjes, ui en knoflook glazig. Voeg de komijnpoeder, gepelde tomaten en bouillon toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, zet de warmtebron laag en laat circa 10 minuten pruttelen.
  • 3 Trek de kip met 2 vorken uit elkaar en zet apart. Schenk de soep in kommen. Schep de kip erop en bestrooi met de geraspte kaas en koriander. Serveer met de tortillarepen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 38 gram