4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Mexicaanse groenteburrito’s

Mexicaanse groenteburrito’s

ingrediënten


25 min
4 personen
75 gram jong belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

8 Banderos tortillawraps (medium)
400 gram Mexicaanse roerbakgroenten

dit product is niet beschikbaar

400 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Fruit de helft van de ui met de knoflook 1 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.
  • 2 Voeg de bonen met het vocht toe. Breng aan de kook en stoof 10 min. op een lage stand met het deksel op de pan. Neem het bonenmengsel van de warmtebron en prak grof met een vork. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
  • 3 Verhit 2 el olie in een hapjespan. Fruit de rest van de ui 1 min. Voeg de roerbakgroenten toe en bak al omscheppend 4-6 min. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk ze met de bonenpuree. Verdeel de groenten en zure room erover. Bestrooi met de kaas.
  • 5 Sla de zijkanten over de vulling en rol de tortilla’s op. Verdeel ze over 4 borden.

bereidingstip

Lekker met tomatensalsa of guacamole.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 664 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 28 gram