gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Mexicaanse gehaktwraps met guacamole

Mexicaanse gehaktwraps met guacamole

ingrediënten


25 min
1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 tomaat

dit product is niet beschikbaar

rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

150 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Mexicaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tacokruiden

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 potje tacosaus

dit product is niet beschikbaar

6 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer voor de guacamole de avocado’s, verwijder de pitten, schep het vruchtvlees uit de schil en prak fijn. Meng de rest van de ingrediënten erdoor en zet in de koelkast.
  • 2 Bestrijk de tortillawraps met de helft van de tacosaus. Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin het gehakt, de tomatenpuree, tacokruiden, paprika en ui 5-6 minuten. Schep de kidneybonen erdoor.
  • 3 Verwarm de ovengrill voor. Schep op elke wrap een paar lepels van het gehaktmengsel. Rol de wraps op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk met de rest van de tacosaus en bestrooi met de kaas. Zet de wraps niet te dicht onder de ovengrill, tot de kaas goudbruin en gesmolten is. Serveer met de guacamole.

bereidingstip

Vervang de kidneybonen in dit recept door mais. . Neem chilisaus in plaats van tacosaus voor meer pit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 24 gram