4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Mexicaanse bonensoep

Mexicaanse bonensoep

ingrediënten


45 min
4 personen
rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 blikken zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de ui met de knoflook, tomaten, specerijen, de helft van de bonen en alle bouillon glad. Verhit 1 eetlepel olie op middelhoge stand.
  • 2 Voeg de soep vervolgens toe en kook circa 30 minuten op middelhoge stand. Voeg de rest van de bonen toe en kook circa 10 minuten verder.
  • 3 Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de tortillareepjes in 3-5 minuten krokant. Verdeel de soep over 4 kommen.
  • 4 Lepel de crème fraîche in het midden en garneer met de tortillareepjes, avocado en rode peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 18 gram