4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Mexicaanse bonen-maïssoep

Mexicaanse bonen-maïssoep

ingrediënten


20 min
4 personen
30 gram tortillachips naturel

dit product is niet beschikbaar

3 takjes verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

200 mais

dit product is niet beschikbaar

400 rode bonen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tabasco
1 eetlepel chilisaus

dit product is niet beschikbaar

rundvleesbouillon met vlees

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillon met vlees

dit product is niet beschikbaar

150 chorizo

dit product is niet beschikbaar

150 salami

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan of wok. Fruit hierin de ui, de knoflook en de salami.
  • 2 Giet de bouillon, verdund met water volgens de aanwijzing op de verpakking, erbij en voeg de chilisaus of tabasco toe. Kook 2 minuten.
  • 3 Schep de bonen en maïs erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 4 Schep de soep in warme kommen of borden. Strooi er eventueel bosui of koriander over en serveer de tortillachips erbij.

bereidingstip

Pureer de maïs en vervang 200 ml bouillonvocht door melk. De soep is dan licht gebonden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate