-
1
Kook de uien 10 minuten. Laat ze uitlekken. Snijd een kapje van de bovenkanten van de uien en hol ze voor driekwart uit. Snijd de stukken ui die eruit zijn gehaald in kleine stukjes. Snijd een dun plakje van de onderkant van de uien zodat ze rechtop blijven staan.
-
2
Doe het gehakt in een kom en maak het aan met het ei, de verkruimelde beschuit, een snufje nootmuskaat, de stukjes ui en fijngehakte peterselie en zout en peper naar smaak. Vul de uien met dit gehakt.
-
3
Leg de gevulde uien naast elkaar in de schaal. Strooi het gehakt dat eventueel na het vullen van de uien overblijft los in de schaal. Plaats de schaal in de oven en bak de gevulde uien in ongeveer 30 minuten gaar.
-
4
Verwarm in een steel- of sauspannetje de stukjes tomaat met het vocht. Verdeel de uien en stukjes tomaat over de borden.
-
5
Eet bij dit gerecht rijst met sperziebonen of snijbonen.
wijnadvies
Kies voor een frisse, fruitige rode wijn uit Valencia.