8 personen
gemiddeld
75 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Meringuetaart met frambozenroom

Meringuetaart met frambozenroom

ingrediënten


75 min
8 personen
3 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

75 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram gemengd rood fruit

dit product is niet beschikbaar

50 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel blanke azijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 140°C. Klop voor de meringue de eiwitten met de poedersuiker en een snufje zout met een mixer tot glanzende stijve pieken.
  • 2 Klop als laatste de maïzena en azijn erdoor.
  • 3 Teken met behulp van een bord 2 cirkels op 2 stukken bakpapier en leg ze op de bakplaten.
  • 4 Verdeel het eiwitschuim over de cirkels en bestrooi met amandelschaafsel. Schuif in de oven en laat het eiwit in circa 1,5 uur garen, maar niet te veel verkleuren.
  • 5 Neem de meringue uit de oven en laat afkoelen. Klop de mascarpone met de frambozen en suiker tot een lobbige crème.
  • 6 Verdeel 2/3 ervan over het midden van 1 meringue en leg er wat fruit op.
  • 7 Bedek met de andere meringue en verdeel de rest van de crème hierover.
  • 8 Decoreer met de rest van het fruit en bestrooi met poedersuiker. Garneer met de chocolade en wat takjes munt. Serveer direct.

bereidingstip

Kies voor de garnering voor rood fruit als frambozen, bramen, bessen en/of aardbeien.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 6 gram