4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Meringue-nestjes met sinaasappel en slagroom

Meringue-nestjes met sinaasappel en slagroom

ingrediënten


20 min
4 personen
4 muntblaadjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

165 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 100ºC. Klop de eiwitten schuimig in een brandschone kom en voeg dan beetje bij beetje al kloppend de suiker toe. Blijf kloppen tot stijve pieken.
  • 2 Schep het eiwitschuim in de spuitzak en spuit cirkels van 8 cm ø op de bakplaat. Spuit dan rondom op de rand van de cirkels en maak zo hogere nestjes. Bak circa 1 uur in de oven. Schakel de oven uit en laat de nestjes volledig afkoelen in de oven.
  • 3 Rasp de schil van de sinaasappel. Schil de overige schil dik eraf en snijd het vruchtvlees in partjes tussen de vliesjes. Hak de sinaasappelpartjes in grove stukken en meng met 1 eetlepel honing. Klop de slagroom met de sinaasappelrasp en mascarpone stijf en breng op smaak met de rest van de honing.
  • 4 Vul de afgekoelde meringue-nestjes met de mascarponeroom en verdeel de sinaasappelpartjes erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 5 gram