4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Mediterrane hartige kwarktaart

Mediterrane hartige kwarktaart

ingrediënten


20 min
4 personen
1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar

10 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

150 gram Melkan magere kwark

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram Melkan magere kwark

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

taartvorm

  • 1 Verhit intussen de olie en fruit hierin de uienringen 3-4 minuten. Bestrooi met zout en peper. Mix met een staafmixer de eieren met de kwark, feta, knoflook en citroenrasp tot een glad mengsel.
  • 2 Schaaf de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken. Rol het deeg uit tot een ronde lap op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed de ingevette taartvorm ermee.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de uienringen en een laagje courgette over de deegbodem en giet de helft van de kwarkvulling erover. Verdeel de rest van de courgette erover en daarna de rest van de kwarkvulling. Schud zachtjes met de vorm zodat de vulling zich goed verdeelt.
  • 4 Leg de tomaatjes met het snijvlak naar boven op de vulling en verdeel de ansjovis erover. Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin. Laat de taart nog 5 minuten buiten de oven rusten voordat je hem aansnijdt.

bereidingstip

Houd je niet van ansjovis? Laat deze dan weg voor een vega variant of vervang in dit recept door plakjes gerookte ham.. Garneer met een toef rucola, reepjes zongedroogde tomaat, extra kwark en geroosterde pijnboompitjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 25 gram