4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Mediterrane erwtenburger

Mediterrane erwtenburger

ingrediënten


25 min
4 personen
knoflooksaus

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ras el hanout

dit product is niet beschikbaar

150 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

350 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

keukenmachine

  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de burgers circa 4 minuten per kant op middelhoge stand. Keer regelmatig.
  • 2 Pureer de doperwten en kikker­erwten grof met de staafmixer of keukenmachine. Schep de mozzarella, ras el hanout en bloem door dit erwtenmengsel en vorm er 4 burgers van.
  • 3 Rooster de pitabroodjes licht in een broodrooster. Snijd open en beleg met de rucola. Leg de burgers erop met de tomaat en uienringen. Serveer met knoflooksaus.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 21 gram