6 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Meat pie met pruimen en appel

Meat pie met pruimen en appel

ingrediënten


30 min
6 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram gedroogde appels
100 gram gedroogde pruimen

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter rundvleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter rundvleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter donker bier

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram magere runderlap

benodigdheden

vershoudfolie

springvorm

ronde ovenschaal

  • 1 Meng de bloem en de boter met koele vingers tot een kruimelig deeg (dit kan ook in een keukenmachine). Voeg 2-3 eetlepels ijskoud water toe tot het deeg goed bij elkaar blijft.
  • 2 Kneed niet te lang door, verpak het deeg in folie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 3 Rol tweederde van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 4 mm dik. Bestuif de springvorm met wat bloem.
  • 4 Bekleed de vorm met het deeg en snijd de randen gelijk met de hoogte van de vorm. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels uit het afgekoelde stoofvlees en schep het vlees in de vorm. Spoel het kaneelstokje af.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het overige deeg uit tot een deksel. Bestrijk de randen van het deeg in de vorm met ei, leg het deksel erop en druk aan de randen op elkaar vast met de bolle kant van een theelepeltje. Maak op deze manier een mooi randje.
  • 6 Rol de restjes deeg uit en steek of snijd er sterretjes, blaadjes of andere vormpjes uit voor de versiering. Bestrijk het deegdeksel met ei en plak dan de versiering erop. Bestrijk deze ook met ei.
  • 7 Maak een luchtgaatje in het deeg en steek daar als een schoorsteentje het kaneelstokje in. Bak de pie 40-50 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Je kunt ook kleinere pies maken. Pas de oventijd dan aan naar 30-40 minuten.. Stoof het vlees op de laagste stand of afgedekt in de oven op 150ºC. Afhankelijk van het vetgehalte in het vlees is dit minimaal 1,5 uur, langer mag.. Gebruik altijd een koude vulling voor een pie. Laat de vulling helemaal afkoelen en zet dan pas in de koelkast.

wijnadvies

Lekker met Sensi Chianti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 975 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 48 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr