4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Max ’n cheese met vierkazensaus

Max ’n cheese met vierkazensaus

ingrediënten


20 min
4 personen
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

100 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

70 gram boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram rigatone

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar haal 2 minuten van de kooktijd af zodat de pasta nog net niet gaar is.
  • 2 Verhit de boter in een (steel)pan en voeg de bloem toe. Blijf roeren tot er een roux ontstaat. Voeg vervolgens langzaam de melk toe en roer met een garde tot een romige saus.
  • 3 Voeg 100 gram oude kaas, 100 gram jonge kaas, de helft van de mozzarella en de helft van de blauwe kaas toe en roer door totdat de kazen gesmolten zijn. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 4 Meng de kaassaus door de pasta en schep in de ovenschaal. Verdeel de rest van alle kaas over de pasta. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Bij dit recept past een wat stoerdere wijn zoals Ultimo Passo Primitivo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 845 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 38 gram