gemiddeld
30 min.
tussendoortje
home recepten Marshmallows

Marshmallows

ingrediënten


30 min
roze voedingskleurstof
3 eetlepels limonadesiroop

dit product is niet beschikbaar

650 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

9 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

bakpapier

  • 1 Bekleed de vorm met bak­papier. Meng de poedersuiker met de maizena. Bestrooi de bodem en zijkanten van de vorm met het poedersuiker­mengsel.
  • 2 Week de gelatine in koud water. Breng 225 ml water met de suiker in een steelpan zachtjes aan de kook.
  • 3 Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het suiker­water. Roer totdat de gelatine helemaal is opgelost. Neem de pan van de warmtebron en voeg de siroop toe.
  • 4 Klop circa 10 minuten met een mixer tot het mengsel minimaal in volume is verdubbeld en zacht en schuimig is. Schep het mengsel in de bak­vorm en besprenkel eventueel met druppels kleurstof.
  • 5 Roer met een vork de kleurstof door zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Bestrooi de marshmallow met poedersuiker en snijd in blokjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr