4 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Marsepeinbonbons met walnoten en cranberry-ijs

Marsepeinbonbons met walnoten en cranberry-ijs

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte marsepein
4 kletskoppen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gedroogde cranberry's

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

250 gram slagroomijs

benodigdheden

bakpapier

  • 1 Smelt de chocolade au bain-marie tot er alleen nog wat kleine klontjes te zien zijn. Neem van de warmtebron en klop met een garde de klontjes glad.
  • 2 Druk de balletjes marsepein iets platter en doop ze met behulp van een vork in de chocolade. Laat overtollige chocolade afdruipen en leg de bonbons te drogen op een stuk bakpapier.
  • 3 Druk een halve walnoot op de bonbon zodra de chocolade iets gestold is en laat nog 30 minuten drogen.
  • 4 Serveer 2 bonbons per persoon met een bolletje ijs. Garneer met een kletskop.

bereidingstip

Zet voor au bain-marie een glazen of metalen kom op een steelpan waarin een klein laagje water zit dat de onderkant van de kom niet mag raken. Breng het water rustig aan de kook zodat de kom door de stoom wordt verwarmd en de chocolade zo langzaam smelt.

wijnadvies

De nootachtige smaak proef je terug in de jarenlang op hout gerijpte Sea Lord Tawny Port.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 7 gram