4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Mangopudding met limoen

Mangopudding met limoen

ingrediënten


30 min
4 personen
1 mespunt serehpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 grote mango

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af. Pureer het vruchtvlees met de staafmixer glad.
  • 2 Verwarm 3 eetlepels van de suiker met 4 eetlepels water al roerend in een (steel)pannetje tot de suiker is opgelost. Roer het limoensap en 1 theelepel limoenrasp erdoor en laat staan tot later gebruik.
  • 3 Breng de kokosmelk met de rest van de suiker en citroengraspoeder (sereh) aan de kook en zet dan de warmtebron laag. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de hete kokosmelk, laat niet meer koken! Giet het mengsel over in een schaal en zet in een pan met koud water.
  • 4 Klop met een garde tot de kokosmelk iets is afgekoeld en klop dan de mangopuree en 1 theelepel limoenrasp gelijkmatig erdoorheen. Verdeel over 4 schaaltjes en laat helemaal afkoelen voordat je het in de koelkast zet. Laat in de koelkast minimaal 4 uur opstijven. Serveer de pudding met een scheutje limoensiroop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 3 gram