4 personen
gemiddeld
25 min.
tussendoortje, tussengerecht
home recepten Mango-muntgranita met sesamwafel

Mango-muntgranita met sesamwafel

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels boter
1 eetlepels bloem
2 eetlepels verse munt

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter cava

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter prosecco

dit product is niet beschikbaar

2 mango's

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de suiker met 100 ml water tot een siroop.
  • 2 Schil de mango's en pureer ze samen met de suikersiroop.
  • 3 Voeg de Prosecco en munt toe en schenk de massa in een ondiepe diepvriesschaal.
  • 4 Zet deze in de diepvries en laat het circa 2,5 uur bevriezen. Roer om het half uur even door (dit kan allemaal een dag van tevoren).
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor de wafels de bloem met de boter en een snufje zout.
  • 6 Roer het eiwit, de poedersuiker en het sesamzaad erdoor.
  • 7 Strijk dit beslag op de bakplaat tot cirkels en bak ze circa 10 minuten in de oven.
  • 8 Schep de iets afgekoelde wafels van de bakplaat.
  • 9 Serveer de granita in glazen met de wafels erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate