4 personen
eenvoudig
10 min.
voorgerecht
home recepten Mango caprese met pestodressing

Mango caprese met pestodressing

ingrediënten


10 min
4 personen
2 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels groene pesto

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de mozzarella in plakjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in plakjes.
  • 2 Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudgeel en schud ze op een bord. Verdun de pesto met de olijfolie tot een dressing.
  • 3 Leg de mozzarella en mango afwisselend en dakpansgewijs op 4 borden. Verdeel er de pestodressing over. Bestrooi met de pijnboompitten, blaadjes van de takjes basilicum en peper naar smaak.

bereidingstip

Is je mango toch nog niet rijp genoeg? Doe ‘m in een papieren zak met een rijpe banaan erbij, dan is-ie na 1 tot 2 dagen perfect rijp.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 316 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 13 gram